Lengyel Ottó Pincéje

Szőkeherceg 2017

Évjárat

2017

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Furmint

Szárazság

Édes

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

11,1 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Maradék cukor

70,6 g/L

Tévedés, hogy az igazi borivó száraz bort iszik! Az igazi borivó jó bort iszik.Jó példa rá a 2017- es év, amit fölösleges külön méltatni, az ebben az évjáratban készült borok magukért beszélnek. Az abaújszántói Kassi dűlőben is szokatlan 24-25 cukorfokos szőlőt lehetett betakarítani, ami normál erjesztési folyamatokat között nem futhat ki szárazra. Így maradhatott benne 70 g/l cukor. Az erjedésbe sohasem nyúlok bele, nem teszek bele semmit, és nem is veszek el belőle, így természetes. A pincében tartott kóstolók során itt kezdődik a „ez a legjobb eddig” sorozat, majd természetesen az aszú felé haladva minden édes bornál elhangzik. Szerencsére!

  • Hosszú utóíz
  • Édes pillanat
  • Jó savszerkezetű
  • Érett jegyek

3 000 Ft

Egységár: 4 000 Ft/L

Készleten

Ingyenes szállítás 20 000 Ft felett

Biztonságos fizetés

  • Hosszú utóíz
  • Édes pillanat
  • Jó savszerkezetű
  • Érett jegyek

Tévedés, hogy az igazi borivó száraz bort iszik! Az igazi borivó jó bort iszik.Jó példa rá a 2017- es év, amit fölösleges külön méltatni, az ebben az évjáratban készült borok magukért beszélnek. Az abaújszántói Kassi dűlőben is szokatlan 24-25 cukorfokos szőlőt lehetett betakarítani, ami normál erjesztési folyamatokat között nem futhat ki szárazra. Így maradhatott benne 70 g/l cukor. Az erjedésbe sohasem nyúlok bele, nem teszek bele semmit, és nem is veszek el belőle, így természetes. A pincében tartott kóstolók során itt kezdődik a „ez a legjobb eddig” sorozat, majd természetesen az aszú felé haladva minden édes bornál elhangzik. Szerencsére!

Az évjáratról

Alapvetően nagyon meleg, helyenként hősokkos év, országos viszonylatban majdnem egy hónappal előbb kellett szedni a szőlőket, mint átlagosan. Zömmel nagy beltartalmú, de lágyabb, itt-ott kifejezetten tüzes vagy cseres felszínű borokkal, a legjobb régiókban viszont határozott savgerincekkel is találkozhatunk.

Furmint

Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.